English  
  Mi az Alexander technika? Kinek ajánlható? Workshop Rólam Galéria Kapcsolat  

Alexander

technika

Alexander képek
 
  Derékfájás és hátfájás
  Fejfájás
  Lumbágó
  Mozgásszervi betegségek

Fefájás

A fejfájás sokakat kínoz és számtalan fajtája ismert. Az állandó vagy rendszeresen jelentkező fejfájás gyakran a rossz testhasználatra vezethető vissza.

Lumbágó ellen

A fejfájás okai

Az esetek mintegy 70%-ában a fejfájás oka a nyaki izmok túlzott feszessége, amely a helytelen fejtartás és a stressz miatt alakul ki.
Ha a fejünket lazán, a legfelső nyakcsigolyán egyensúlyban tartjuk, nincs szükség a nyaki- és hátizmok túlterhelésére. Sajnos nagyon erős a hajlam bennünk, hogy folyton előreejtsük a fejünket. Sokan már nem is képesek a helyére tenni a fejüket, annyira belemerevedtek a hibás tartásba. Ezzel azonban tartósan túlterheljük nyaki- és hátizmainkat, sérül a fej és törzs közötti optimális kapcsolat, csökken az agy vérellátása. A stressz ugyancsak tartós feszültséget okoz az izmokban. Mindez oda vezet, hogy egyre többször jelentkezik vagy állandósul a fejfájás.

Az Alexander módszer a fejfájás megszüntetésében is segít

Az Alexander technikával megtanuljuk ellazítani az izmokat, valamint elsajátítjuk a helyes fej- és testtartást. Ezzel a nyaki izmok tehermentesülnek és megszűnhet a fejfájás. A módszer előnye, hogy a gyógyszerekkel, alkalmi kezelésekkel ellentétben a panasz kiváltó okait szünteti meg, így a fejfájás később sem tér vissza.

Sajnos napjainkban egyre több fiatalt is érintenek a rossz testhasználatból eredő fejfájás, illetve egyéb mozgásszervi panaszok, problémák (hátfájás, derékfájás, lumbágó).


     
           Alexander Technika | Derékfájás, hátfájás | Fejfájás | Lumbágó |
              Mozgásszervi betegségek | Partnereink
Telefon: (+36 1) 426-6008,
Mobil: (+36) 30 411 70 54
E-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ,
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Budapest, II. Széher út 69.
Budapest, XIII. Szent István park 26.
Budapest, VI. Király u. 16. Kelet-Nyugat
Egészségközpont