English  
  Mi az Alexander technika? Kinek ajánlható? Workshop Rólam Galéria Kapcsolat  

Alexander

technika

Alexander képek
 
  Kérdések és válaszok
  Vélemények
  Foglalkozások
  Alexander Technika az irodában
  Kutatási eredmények
  Alexander technika tanár képzés
  F.M. Alexander
  Ajánlott irodalom

Vélemények

15 éve különböző hátproblémáim vannak, derékfájás, nyakfájás, görbe tartás.
Megkedveltem az Alexander órákat, mert egyrészt nagyon jól el tudok lazulni, másrészt érzem, hogy az izmaim és az ízületeim egyre jobb állapotba kerülnek. Mivel eléggé feszültek a napjaim, ezért nagyon tetszik, hogy itt nem tovább kell feszíteni, hanem megtanulok kicsit lazítani is.

Lehel Zoltán
cégvezető


Néhány Alexander óra után sokat javult a hátam és nagy örömömre a munkában is lazább vagyok.

Horváth Márta
angoltanár


Egy időről időre kiújuló hangszálprobléma miatt kerestem meg Pálos Csillát, és kezdtem el az Alexander technikával foglalkozni, mint utolsó lehetőséggel, ami talán segíthet. A hangszálcsomóm, aminek a mérete a műtéteket leszámítva semmi más kezelés hatására nem csökkent, az Alexander technika mellett végre csökkenni kezdett. A tréning során kiderült, hogy mennyi felesleges feszültséget „tárolok” különböző izmokban – esetemben a nyaki izmokban.

Réti Csaba
informatikus


Nekem az Alexander technika meghozta a fájdalommentes életet. Nővérként dolgoztam közel 10 éven keresztül korházban, ahol mindennapos volt a betegek emelgetése. Ennek köszönhetően nagyon sokat fájt a hátam. Sokszor ülni, állni, feküdni sem bírtam. Szinte naponta vettem be fájdalomcsillapítót.
1 éve vettem részt 25 Alexander órán Pálos Csilla tanárnőnél és, bár eleinte nem hittem benne, saját magamon tapasztalhattam meg a jótékony hatását. Megtanultam helyesen használni a testem, és ezáltal fájdalommentesen élni. Ha elfeledkezem magamról és a régi megszokott módon ülök,vagy emelek meg valamit, megfájdul a hátam,de megtanultam, hogyan gyógyítsam önmagam. Azóta nem volt szükségem a hátfájás miatt fájdalomcsillapítóra.
Jelenleg is körzeti nővérként nagyon sokat ülök és ezért a gerincem is terhelésnek van kitéve, de már nem aggódom, mert egy olyan tudásra tettem szert, ami mindig segít és mindig velem van a fájdalom elleni csatáimban.
Azóta mindenkinek csak ajánlani tudom, mert szerintem fantasztikus ez a technika.

Horváth Blanka
körzeti nővér.


Az Alexander számomra egy finom érintéssel dolgozó, az ízületek helyes tartását megéreztető technika, ami a mozdulatok tudatosításával segít abban, hogy kialakítsak egy optimális izomtónust és testtartást, a plasztikus mozgást.
Nekem sokat segített akkor, amikor a vállaim be voltak feszülve a sziklamászástól és a munkától, megtanított úgy mozogni, hogy az ízületemet ne terheljem. Munka közben tudatosan tudtam kerülni az elcsavarodott helyzeteket, rávezetett arra, hogy sokkal kisebb erő használatával ugyanolyan, ha nem jobb eredményt tudok elérni. Manuálterapeutaként nagyon hasznosnak tartom az Alexander-módszert, ami segít átalakítani a mozgáskultúránkat, leépíti a berögződött rossz mintákat, és ez a tartós jólléthez nélkülözhetetlen.

Varga Viola
manuálterepauta


Az Alexander Technika engem ellazít és egyben megtanít koncentrálni. Gyakori fejfájásom miatt kezdtem el Alexander órákra járni, és azóta megszűntek a fejfájásaim.

Kék Katalin
Független pénzügyi tanácsadó


Úgy élem meg, hogy az Alexander órák után megszabadulok a bilincseimtől, melyeknek előtte nem is voltam tudatában. Sokkal szabadabban létezem. Soha nem tudtam, hogy ilyen könnyedén is lehet mozogni. Olyan egyszerűnek tűnik az egész, hogy nem is értem, eddig miért nem így mozogtam.

Rambala Eva
http://www.rambala.hu


"Én azon szerencsések egyike vagyok, akik még időben rátaláltak az Alexander technikára. Amellett, hogy gerincferdülésem és lúdtalpam is van, nagyon izgulós (hasfájós) is vagyok. Ha egy vizsga előtt állok, automatikusan kicsire összehúzom magam, ilyenkor jut eszembe, mit tanultam Csillától: kihúzom magam, igyekszem nyújtani a gerincemet. Ezáltal nem csak hogy a hasgörcs oldódik, de én magam is magabiztosabbnak tűnök, és annak is érzem magam. Én főleg itt vettem észre a változást. Amikor sikerül odafigyelnem a tartásomra, akkor magasabbnak látszom, és az alakom is előnyére változik. Egy olyan emberré válok, aki kényelmesen érzi magát a bőrében, és ettől sokkal állóképesebbé, magabiztosabbá lesz."

Varga Laura (18)
Tanuló


     
           Alexander Technika | Derékfájás, hátfájás | Fejfájás | Lumbágó |
              Mozgásszervi betegségek | Partnereink
Telefon: (+36 1) 426-6008,
Mobil: (+36) 30 411 70 54
E-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ,
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Budapest, II. Széher út 69.
Budapest, XIII. Szent István park 26.
Budapest, VI. Király u. 16. Kelet-Nyugat
Egészségközpont